Dommerpanel & kriterier for bedømmelse

Når dommerne i år skal vælge vinderen af Landsby Makeover 2018, bliver der lagt vægt på æstetik, fællesskab og godt håndværk. Lokalsamfundene kan med held desuden forholde sig til Geopark Odsherred og stedbundne ressourcer.

Æstetik kommer af αισθητικη (græsk: aisthetike), der betyder sansning. Begrebet æstetik bruges ofte om alt, hvad der knytter sig til “det æstetiske” og dermed til vores naturlige tilbøjelighed til at glæde os over den måde, som fænomenerne i vores omverden fremtræder på, deres former, farver, udtryksfuldhed, velskabthed m.m. I Landsby makeover dækker begrebet æstetik også over lokalsamfundets fornemmelse for hvad der er smukt, hvad der passer ind i det sted, der får en forskønnelse – og samtidig må det gerne vække mange sanser.

Godt håndværk, kan være mange ting. Men som tommelfingerregel, bliver der lagt vægt på materialer der passer med stedet, holdbarhed, bæredygtighed, funktion, kvalitet, teknisk godt og smukt udført.

Fællesskab kender vi alle, og de fleste af os, vil gerne være en del af det. Landsby Makeover er et projekt, der lægger op til fællesskabsdannelse, og det er noget som dommerne kikker meget på. Derfor er det vigtigt at inkludere så mange som muligt i projektet. Børn, voksne, gamle, unge, syge, friske, brune, hvide og alle midt i mellem.

Dommerpanel 2018

Dommerpanelet består af udvalgsmedlemmer fra lokaldemokratiudvalget og følgende eksperter:

Morten hylleberg 2 Morten Hylleberg, fællesskabsmager og ildsjæl – med fokus på fællesskaber.

nanna Nanna Færgemann, arkitekt og snedker – med fokus på æstetik.

Bjørn svenlin 2 Bjørn Svenlin, bådebygger – med fokus på godt håndværk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s